Euronews is no longer accessible on Internet Explorer. This browser is not updated by Microsoft and does not support the last technical evolutions. We encourage you to use another browser, such as Edge, Safari, Google Chrome or Mozilla Firefox.

خبر فوری

خبر فوری

ناشناس ماندن، راز موفقیت اپلیکیشن الصراحه در عربستان سعودی

 Comments
ناشناس ماندن، راز موفقیت اپلیکیشن الصراحه در عربستان سعودی
اندازه متن Aa Aa

“صراحته” اپلیکیشن جدیدی است که سال گذشته در عربستان سعودی به راه افتاد و با موفقیت بزرگی روبرو شد. این شبکه ارتباطی اینترنتی که در ابتدا به قصد تسهیل ارتباط های حرفه ای ساخته شد اما اکنون در راس اپلیکیشن‌های دانلود شده گوگل قرار دارد.

ویژگی “صراحته” این است که با استفاده از آن می‌توان به صورت ناشناس برای آشنایان پیام گذاشت. گیرنده نمی تواند به فرستنده پیام پاسخ دهد و تنها می تواند آن را به اشتراک بگذارد یا ارتباط با فرستنده را مسدود کند.

زین العابدین توفیق سازنده “صراحته” ۲۹ سال دارد و شغل اصلی او تحلیل مسائل تجاری است او این شبکه ارتباطی را در کنار فعالیت اصلی خود راه‌اندازی کرده است. وی می‌گوید هدفش ساختن چیزی مثل فیسبوک است اما با کاربران ناشناس. وی معتقد است این روش سازنده‌تر است و ناشناس ماندن می تواند به صراحت کلام کمک کند.

منتقدین این شبکه اجتماعی عقیده دارند که ناشناخته ماندن فرستندۀ پیام باعث سوء استفاد پیام دهندگان و ارسال پیام های مخرب و تحریک آمیز می شود اما سازنده “صراحته” این موضوع را مشکل همه شبکه های بزرگ اجتماعی می داند.

اپلیکیشن “صراحته” فراتر از مرزهای عربستان از جمله در آمریکا و انگلستان هم با استقبال زیادی روبرو شده است. این شبکه ۸۵ میلیون مشترک دارد و در بعضی از کشورها از اینستاگرام و اسنپچت هم جلو زده است.

این موفقیت جهانی، زین العابدین توفیق را به این فکر انداخته که شغل قبلی خود را رها کند و تمام وقتش را برای “صراحته” بگذارد.

این سیستم اخیراً متهم به جمع آوری اطلاعات محرمانه کاربران شده است. زاخاری جولیان، متخصص ایمنی انفورماتیک که این مسئله را کشف کرده می گوید: « به محض اینکه به اپلیکیشن وصل می شوید، او تمام تماس‌ها، پیام‌ها و آنچه در تلفنتان دارید را به سیستم عامل آندروید منتقل می کند.»

در مقابل، سازنده می گوید که در نظر دارد در نسخه جدید این مشکل را حل کند. وی اطمینان داده است که این قابلیت در ابتدا برای دوستیابی در نظر گرفته شده بود و شریک قبلی او فراموش کرده بود آن را حذف کند ولی اکنون از سرور پاک شده است.